روش پخت ماهی دودی

ماهی شور یا دودی ماهی ای است که در شمال یا جنوب با نمک فراوان در فصل صید شور می شود و گاهی برای اینکه طعم بهتری پیدا کند دودی هم می شود تا در فصول غیر از صید در دسترس باشد. ماهی شور یا دودی پس از آماده شدن هم آنقدر شور است که تنها به عنوان چاشنی در کنار غذا مانند ترشی استفاده می شود. در این چگونه برایتان می گوییم چطور این ماهی را برای خوردن آماده کنید.
گام ۱
روشی که در شمال برای آماده کردن ماهی دودی به کار می برند از این قرار است که:
قطعه ای از ماهی را درون کاسه ای سفالی قرار می دهند و زمانی که برنج آماده دم کشیدن است کاسه را روی برنج قرار می دهند.
گام ۲
ماهی با حرارت و بخاری که از برنج می گیرد آرام آرام می پزد و نرم می شود.
گام ۳
وقتی برنج دم کشید کاسه را با احتیاط از روی برنج برمی دارند و آبی که داخل کاسه جمع شده دور می ریزند و ماهی را برای خوردن سر سفره می آورند. معمولا ماهی شور را در شمال با غذاهایی مانند باقلا قاتق، ترشه تره و … نوش جان می کنند.
گام ۴
روش دیگری برای آماده کردن ماهی شور استفاده می شود که آن را برای سرخ کردن آماده می کنند به این صورت که:
ماهی را شب قبل در آب خیس می کنند و آب آن را چند بار عوض می کنند.
گام ۵
صبح روز بعد ماهی را خوب می شویند.
گام ۶
ماهی را از صبح تا شب با حرارت ملایم بخارپز می کنند و اصلا نباید آب به ماهی برسد. با این روش استخوان های ماهی هم کاملا نرم می شوند.
گام ۷
ماهی بخارپز شده را تکه تکه می کنند و استخوان آن را می کشند اما باید مراقب بود تا ماهی متلاشی نشود. حالا ماهی آماده است و می توان آن را کنار غذا سرو کرد.
گام ۸
در برخی از شهرهای جنوب ماهی شور را در آب جوشانده و پس از پاک و خرد کردن؛ آن را در روغن تفت داده و همراه با کشمش و برنج دم می کنند و می خورند.
نکات و هشدارها
برای تکه کردن ماهی شور پیش از پختن، باید دستتان قوی باشد و مراقب باشید دستتان را نبرید.
اگر خواستید از روش اول برای آماده کردن ماهی استفاده کنید؛ اولا مراقب باشید هنگام برداشتن کاسه از روی برنج دستتان نسوزد و ثانیا آب کاسه روی برنج نریزد چون دیگر برنجتان از فرط شوری قابل خوردن نخواهد بود.
روحنواز