باقلوای مغزدار

 
 
مواد لازم

-تخم مرغ 3عدد

-شیر1لیوان-ماست1لیوان

-روغن مایع1لیوان

-بیکینگ پودر1بسته

-آردگندم به مقدار لازم

-گردونیم کیلو

-کره 400 گرم

-نشاسته1کیوگرم

-پودر پسته(برای تزئین)50گرم

-روغن مایع برای چرب کردن  خمیر  1.5 لیوان

-برای شربت باقلوا:شکر 4 لیوان

-آب 4.5لیوان

-لیموترش 2/1 عدد

طرز تهیه
تخم مرغ ،شیر،ماست،و روغن مایع را مخلوط کنید .آرد و بکینگ پودر را الک کرده و به مخلوط اضافه کنید .یک  خمیر  درست کنید که به دست نچسبد.چند دقیقه در حرارت اتاق بگذارید ،روی آن را با دستمال مرطوب بپوشانید . از  خمیر  60 تکه کوچک به اندازه فندق جدا کنید . روی آن ها را نشاسته بپاشید . با کمک وردانه پهن کنید و 10  خمیر  را روی هم چیده ،دوباره با هم ورز دهید تا یک لای نازک در بیاید.بعد سینی را چرب کنید (با این مواد می توانید دو تا سینی به اندازه 35*35 سانتی متر باقلوا درست کنید )،و لایه اول را روی سینی پهن کنید .روی آن را چرب کنید .دوباره ده تا  خمیر  کوچک بردارید و روی انها نشاسته بپاشید .یکی یکی ورز بدهید .روی هم بچینید . یک لای بزرگ به اندازه سینی ورز دهید .روی آن را چرب کرده گردو بپاشید.این کار را تا شست تا  خمیر  تمام شود انجام دهید.دو تا لایهء یک بار گردو بپاشید .آخرین لایه ء  خمیر  را که روی سینی گذاشتید برش های یک سانتی بزنید . کره را آب کنید .ولرم که شد روی  خمیر  بریزید.فر را از قبل گرم کرده باقلوا را وسط فر بگذارید .تا روی آن طلایی شود ( تقریبا 45 دقیقه ).
 
 
 شربت باقلوا :
 
در یک دیگ شکر و آب را بریزید و بگذارید جوش بیایدو کمی غلیظ شود .سپس به ان آب لیمو اضافه کنید . چند دقیقه بعد از روی آتش بردارید . وقتی که شربت ولرم شد روی باقلوا آرام آرام بریزید . باقلوا که از فر درآمد باید سرد شده باشد.
 
تقدیم به پریسا خانم دوست ویار قدیمی که همیشه با نظراتشون منو شرمنده میکنن
 

دسر خرده شیشه

دسر ترکیبی

 

دسر انار

سمبوسه

 

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 200 گرم

سيب زميني آب پز 3 عدد

پياز 1 عدد

جعفري 3 قاشق غذاخوري

نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار کافي

نان لواش 6 عدد

طرز تهيه:
1- پياز را رنده مي کنيم و با گوشت مخلوط کرده و در کمي روغن سرخ مي کنيم. سپس نمک، زردچوبه و فلفل (سمبوسه معمولا تُند است، ولي شما مقدار فلفل را طبق ذائقه خودتان اضافه کنيد) و يک فنجان آب درون گوشت سرخ شده مي ريزيم و مي گذاريم تا گوشت بپزد.

2- سيب زميني پخته را رنده کرده و با جعفري خرد شده به گوشت اضافه مي کنيم. در صورت تمايل مي توانيد از قارچ هم استفاده کنيد.

3- نان لواش را که بهتر است کمي خمير باشد، به صورت نوارهاي باريکي مي بريم و در ابتداي نوار، از مايه سمبوسه روي نان مي گذاريم و به شکل مثلثي آن ها را مي پيچيم (در ادامه طرز پيچيدن نان سمبوسه توضيح داده شده است).

4- در ظرف گودي روغن مي ريزم و وقتي داغ شد، سمبوسه ها را در آن سرخ مي کنيم.

5- براي سبزي سمبوسه مي توانيد از سبزي هاي معطر هم استفاده کنيد. همين طور اگر تخم گشنيز به آن اضافه کنيد، خوشمزه و معطر مي شود.(تخم گشنيز يک قاشق غذاخوري)

با 6 عدد نان لواش، 18 عدد سمبوسه درست مي شود.

اين سمبوسه ها را مي توانيد با سُس گوجه فرنگي ميل نماييد.

کراکت مرغ

 

یکی از غذاهایی که ظاهر پر دردسری دارد، کوفته است. اما اگر می خواهید یک غذای خوشمزه و در عین حال فانتزی و خوش قیافه تهیه کنید، این کراکت ایده آل است.

کراکت Croquette غذایی فرانسوی است که با انواع گوشت یا سیب زمینی می توان آن را درست کرد. در اینجا کراکت مرغ را آمورش می دهم.

برای اولین قدم 750 گرم مرغ را تمیز بشویید و استخوان های آن را جدا کنید. بهتر است از سینه مرغ استفاده شود اما اگر غذا را برای خانواده درست می کنید و در منزل گردن و کتف هم دارید می توانید از مخلوط سینه و این بخش ها استفاده کنید. مرغ را پس از شستن چرخ کنید و نمک و فلفل را به آن اضافه نمایید. موادتان را به خوبی ورز بدهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.دو عدد هویج را پوست بگیرید و از طول به چهار قسمت تقسسیم کرده و آنها را آب پز کنید. آب پز کردن هویج فقط به منظور نرم شدن آن است، پس 6، 7 دقیقه کافی است که روی حرارت بماند.

 حالا ازخمیر مرغ تان به اندازه یک گردوی بزرگ یردارید و آن را با کف دست تان که کمی آن را خیس کرده اید پهن کنید. بعد یک برش از هویج را به همراه یک قاشق جعفری و یک قاشق پنیر چدار یا موتزارلای رنده شده روی مایه مرغ بریزید و مایه را گرد یا بیضی شکل، فرم دهید.

کراکت را در آرد سوخاری بغلطانید بعد آن را داخل تخم مرغ زده شده فرو کرده و بعد مجددا در آرد سوخاری بغلطانید.

در پایان کوفته ها را داخل روغن داغ سرخ کنید.

 

آداب چهارشنبه سوری در اردبیل

 
 
جشن و مراسم سوری یا چهارشنبه سوری، نام واپسین چهارشنبه گاهشماری خورشیدی و یکی از آیینهای ویژه و قدیمی قبل از حلول سال نو است که شب آن با آیینهای نغز و با تمام جنبه های شادی و سرور، مردم دوستی و خیر خواهی همراه بوده اما امروزه این رسوم ماهیت معنوی خود را از دست داده است.

به گزارش مهر، به اعتقار بسیاری از کارشناسان منشأ و زمان پیدایش چهارشنبه سوری دقیقاً مشخص نیست اما تمام محققان بر این نکته اذعان دارند که افروختن آتش به دلایل مختلف در میان فرهنگ و تمدنهای باستانی معمول بوده و کاربردهای "اطلاع رسانی" و "احترام به آتش" را از مهمترین دلایل آن ذکر کرده اند.

در فرهنگ و باورهای ایرانیان باستان نیز روز چهارشنبه آخر سال نحوست داشته و برای رفع نحوست این روز، آتش را که مظهر فروغ ایزدی بوده روشن می کردند و از روی آن می پریدند و این فروغ جاودان را جشن پاکی و طهارت خود می دانستند.

جشن از نظر ایرانیان دوران باستان با مفهوم انجام عقاید و مراسمهای مذهبی هماهنگی داشته و جشن بدون مراسم مذهبی، ذکر دعاها و انجام خیرات و خیرخواهی برای دیگران معنا و مفهومی نداشته است. ایرانیان باستان با همین عقیده و باور خود، جشن نوروز را فارغ از مسائل تقویم و گاهشماری مربوط به آن، نوعی شکر گزاری و سپاسگزاری مذهبی نامیده اند.

با ورود اسلام به ایران، این مراسم و باورها پا برجا ماند؛ زیرا آتش در اسلام نیز جزو مطهرات است و هر چیز ناپاکی که در آتش بسوزد پاک و طاهر می شود. از طرفی، اعراب هر چهارشنبه را نحس می دانند و نحوست این روز را به وسیله افروختن آتش رفع می کنند.

این آیین در سالهای اخیر و به مدد تبلیغات منفی و تغییر ناخواسته در شیوه برگزاری آن رفته رفته کمرنگ شده اما به ‌رغم تغییر و تحولات فرهنگی فراوان در میان مردم مناطق مختلف کشور هنوز هم نشانه‌هایی از آداب و رسوم خاص آن رایج  است و در مناطقی مختلفی همچون اردبی، شیراز، کردستان، آذربایجان و... آداب و آیین ویژه و کهن تری برای این جشن وجود دارد.

 

 

 

"بایرام پایی" زیباترین مراسم چهارشنبه سوری اردبیل

چهارشنبه آخر سال از زمانهای قدیم در اردبیل به " گل چهارشنبه " مرسوم بوده، زیرا برخلاف چهارشنبه قبل از آن که به " کول چهارشنبه " یعنی چهارشنبه خاکستر معروف است، در این روز همه با خانه تکانی و تمیز کردن منازل خود به استقبال عید نوروز می روند و به خانه های خود رنگ و بوی شادی و نشاط می بخشند و این اولین رسم چهارشنبه سوری در اردبیل است.

از دیگر رسوم زیبایی که از سالها قبل در آیینهای " چهارشنبه سوری " این استان رواج داشته، مراسم خاصی است که طی آن خانواده‌ها و فامیل و نزدیکان دختری که به خانه بخت رفته، هدایایی را به خانه عروس و دختران ازدواج کرده خود ارسال می کردند.

در سالهای نه چندان دور، خانواده‌ی عروس هدایای خریداری شده را به همراه غذای مخصوص در سینی مسی بزرگی قرارداده و روی آن را با پارچه‌های رنگی تزیین و به خانه داماد می‌فرستادند، این هدایای خریداری شده به همراه غذای مخصوص در میان مردم این منطقه به   بایرام پایی   معروف است. "بایرام پایی" یکی از مراسم زیبای چهارشنبه سوری اردبیل بوده اما این رسم هم ‌اکنون با شیوه‌ای ساده و البته با تفاوت چشمگیری نسبت به گذشته برگزار می شود.

هم اکنون این سنت دیرینه و دوست داشتنی فراموش شده و یا در حال فراموشی است و به ندرت در برخی از خانواده‌های سنتی و پایبند به آداب و رسوم  دیده می شود. در این آیین چهارشنبه آخر سال، خانواده‌ عروس و یا هر یک از برادران،‌ عموها و داییها که مستقل بوده اند، شام مفصلی را که شامل پلو، مرغ آب‌ پز یا سرخ شده، کوکو، قیمه گوشت و ماهی دودی بوده، تهیه و به خانه او ارسال می کردند.

بنا به سنت دیرینه و در حضور بزرگ خانواده، پلو و چهار خورشت آماده شده را در دوریها یا بشقابهای چینی می کشیدند و روی آنها را با سرپوشهای مسین جلا داده شده، می پوشاندند و هر یک را همراه با هدایای خود در  "مجمع های" مسی بزرگ قرار می دادند.

روی مجمع ها را هم با روپوش های دایره ای مخملی، ترمه ای و یا زری زیبا که با ریسه‌های طلایی و سیمین کاری دوخته شده بود، می‌پوشاندند تا خدمتکاران و کارگران مجمعها را بر سر گذاشته به خانه عروس ببرند. حمل مجمع ها با این شیوه جلوه بسیار دلپذیری را به کوچه و بازار غروب چهارشنبه سوری می داد و حرکت و چرخش مجمع ها با رنگهای مختلف، خلسه روحانی به فضا می بخشید.

 

سوتی پلو

مواد لازم :

1-         برنج حسنی نیم کیلو

2-         شیر 4 لیوان

3-         کره محلی 100 گرم

4-         نمک 1 ق چ

5-         زعفران دم کرده یک دوم استکان

6-         ماهی دودی یک عدد کوچک

 

طرز تهیه :

برنج را شسته و با شیر و کره به مدت یکساعت خیس کرده بعد نمک و زعفران را افزوده مثل کته می گذاریم تا بپزد.

طرز تهیه ماهی دودی

ماهی دودی را شسته بعد در در قابلمه به روش بخارپز می پزیم بعد روی سوتی پلو گذاشته و آماده خوردن می شود .

نوش جان

 

شیرینی گردویی

درصورت تمایل به آموزش آنلاین با آموزشگاه تماس بگیریید

ماهی شکم پر

 

مواد مورد نیاز:

ماهی سفید =1 عدد
پیاز = 1 عدد متوسط
جعفری و گشنیز= 250 گرم خرد شده
گردو= 150 گرم خرد شده
زرشک= 100 گرم
سیر = 150 گرم
رب انار =2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل= به مقدار لازم

طرز تهیه :

ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقدار کمی روغن سرخ کنید. سپس سیر و سبزی خرد شده را به آن اضافه نمایید و کمی تفت دهید و سپس گردو و زرشک را اضافه نمایید و کمی تفت دهید و در آخر نمک و فلفل و رب انار را اضافه نمایید و مواد را خوب هم بزنید تا رب انار با مواد مخلوط شودی‌توانید به جای رب انار از تمبر هندی برای چاشنی استفاده کنید).
ماهی سفید را خوب تمیز کنید و بشویید و به مدت یک‌ساعت در پارچه تمیزی بپیچید تا خشک شود و بعد مواد را داخل شکم ماهی پر کنید و شکم ماهی را بدوزید یا از خلال استفاده نمایید.
سینی فر را با کره چرب کنید و ماهی را داخل سینی بگذارید و مقداری کره ذوب شده را با زعفران حل شده مخلوط کنید و با برس روی ماهی بمالید. روی سینی را  فویل بکشید و در فر به مدت نیم ساعت با حرارت 160 درجه سانتی‌گراد بگذارید. پس از نیم ساعت فویل را از روی ماهی بردارید و نیم ساعت دیگر هم بدون فویل ماهی را در فر بگذارید.
ماهی شکم پر را با سبزی پلو و یا خالی می‌توانید سرو نمایید.

نکته: شما می‌توانید به جای رب انار از تمبر هندی برای چاشنی استفاده نمایید.

 

تزیین ترشی

باز هم دسرررررررررررررررررررر

دلمه قارچ

مواد لازم براي 6- 4 نفر:
قارچ=200 گرم
کره پاستوریزه=1 قاشق غذاخوری
سیر خرد شده=3 حبه
آبلیمو=1 قاشق غذاخوری
پنیر گودای رنده شده=50 گرم
گردوی خرد شده=30 گرم
پنیر پیتزا رنده شده=3 قاشق غذاخوری
قارچ برای دلمه=6 عدد بزرگ
نمک و فلفل=بمقدار لازم
طرز تهیه :
براي آماده کردن مواد داخل دلمه،200 گرم قارچ‌ را به‌خوبي بشوييد و آن‌ها را خشک کنيد. سپس در خردکن بريزيد تا خرد شود.
سير را با کره تفت دهيد تا نرم شود. پس از آن قارچ‌هاي خرد شده را همراه با آبليمو به سير اضافه کنيد و به ‌مدت 7- 5 دقيقه تفت دهيد تا آب آنها کشيده شود. آن‌گاه نمک و فلفل را بيفزاييد و از روي حرارت برداريد.
پنير گودا و گردو را به مواد قبلي اضافه کنيد و با هم مخلوط نماييد. سپس کلاهک 6 عدد قارچ‌ بزرگ را جدا کنيد و مقداري از داخل قارچ ها را خالي کنيد و با محتويات آماده شده داخل قارچ‌ها را پر کنيد. روي هر کدام از قارچ هاي پر شده، مقداري پنير پيتزا بپاشيد و در طبقه‌ي وسط فري که از قبل با حرارت 200 درجه‌ي سانتي‌گراد گرم شده، به‌مدت 15- 12 دقيقه قرار دهيد تا پنير پيتزا آب شده و طلايي شود. اين غذا را به‌صورت گرم با جعفري تازه سرو کنيد.

دسر کنگره ای

ادامه نوشته

ترین پنیر

ادامه نوشته

چیکن استراگانف

مواد لازم برای 4 نفر

  • فیله مرغ : 500 گرم
  • قارچ : 400 گرم
  • پیاز : ا عدد متوسط
  • خامه : 5/1 فنجان
  • خلال سیب زمینی:1 بسته
  • نمک ، فلفل : به میزان لازم
  • ادویه: به میزان دلخواه


    فیله مرغ را به قطعات کوچک ( باریک و به طول حدودا دو بند انگشت) تقسیم میکنیم و با پیازهای خورد شده در ماهی تابه با کمی روغن تفت میدهیم.فیله مرغ باید کاملا تفت داده شود و به رنگ سفید درآید.


    قارچها را خرد کرده و در ماهیتابه جداگانه ای حدود 4-3 دقیقه تفت میدهیم و به آن نمک و فلفل و سایر ادویه ها را اضافه میکنیم.


    وقتی مرغها به اندازه کافی سرخ شدند قارچ تفت داده شده را به آن اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم تا مواد مخلوط شوند و بعد خامه را اضافه میکنیم و هم میزنیم و زیر شعله را خاموش میکنیم چون خامه لازم نیست زیاد حرارت ببیند . در مرحله آخر این مخلوط را درون ظرف مورد نظر خود میکشیم و سیب زمینی خلالی را روی آن میریزیم.

ژله تزریقی

ته چین مرغ

مواد لازم :

 

 

برنج
يك كيلو گرم
مرغ متوسط
يك عدد
ماست
750 گرم (معادل يك ليوان)
روغن مايع
350 گرم
زرده تخم ‌مرغ چهار عدد
زعفران ساييده دو قاشق چايخوري
نمك و ادويه به مقدار مورد نياز
قارچ خرد شده به مقدار دلخواه

 

 

 


طرز تهيه :

گوشت مرغ را با مقداري آب و نمك و ادويه بپزيد. هنگامي كه مرغ پخت و حدود يك استكان آب آن باقي ماند, آب مرغ را جدا كنيد و پش از درآوردن استخوانهاي آن, مرغ را به قطعات كوچكتر تقسيم كنيد. زعفران را در مقدار كمي آب گرم حل كنيد و آن را با دو زرده تخم مرغ, تمام ماست و مقدار كمي نمك و فلفل مخلوط كنيد و مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست داخل يخچال بگذاريد.قارچ ها را با آب ليمو و روغن سرخ كنيد و كنار بگذاريد .برنجي را كه از قبل خيس كرده‌ايد بجوشانيد و آبكش كنيد.دو عدد زرده تخم مرغ, 150 گرم روغن و نصف مخلوط ماستي را كه مرغ را در آن خوابانده بوديد با دو تا سه كفگير برنج مخلوط كنيد و در ته ديگ يا قابلمه بريزيد و با ته قاشق آن را صاف كنيد. مقداري مرغ به صورت يك لايه نازك روي ته ديگ بچينيد و روي آن نيمي از پلو را بريزيد. بقيه مرغ را روي برنج بچينيد و بقيه برنج را نيز روي مرغ بريزيد و سطح مرغ را با برنج بپوشانيد.آب مرغ را با يك قاشق چايخوري زعفران مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد.سطح برنج را با كفگير كمي فشار دهيد تا برنج كمي فشرده شود.باقيمانده مخلوط ماست را روي برنج بريزيد و سه تا چهار قاشق غذا خوري روغن را ذوب كنيد و روي برنج بريزيد و آن را دم كنيد. بعد از يك و نيم ساعت ته چين آماده است. پس از دم كشيدن, به سرعت قابلمه را در ديس وارونه كنيد تا ته چين به شكل قالبي خارج شود.

حلوای رولتی با خرما


مواد لازم

  •   خرمای بدون شهد چرخ‌شده: 400 گرم
  •   كره: 40گرم
  •  آرد تفت داده شده: 150 گرم
  •   روغن جامد: 80گرم
  •   دارچین: یك قاشق سوپ‌خوری
  •   زنجبیل: یك قاشق چای‌خوری
  •   پودرقند: 3 قاشق سوپ‌خوری
  •   پودرپسته و نارگیل برای تزئین

روش تهیه:

1- خرمای هسته گرفته و چرخ شده را روی حرارت قرار دهید تا كمی نرم شود.

2- كره را اضافه کنید و هم بزنید تا به خورد خرما برود. دارچین و زنجبیل را نیز اضافه كرده، مدام هم بزنید تا یكدست و لطیف شود، سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد خنك شود.

3- آرد را تفت دهید طوری كه بوی خامی آن گرفته شود اما رنگش تغییر نكند به یاد داشته باشید كه آرد را حتما الك كنید.

4- درظرف جداگانه‌ای آرد الك‌شده را با روغن جامد مخلوط كنید به این ترتیب كه ابتدا روغن جامد را آب كرده سپس آرد را بیفزایید و روی حرارت به مدت 5دقیقه قرار دهید تا به رنگ قهوه‌ای روشن درآید. سپس از روی حرارت برداشته و در صورت تمایل پودرقند به آن اضافه كنید.

5- دو نایلون تمیز لازم است، سطح نایلون را با روغن مایع چرب كنید تا براق شود، بعد از خنك شدن خرما، آن را روی سطح نایلون قرار دهید و نایلون دوم را رویش بكشید و با وردنه آن را باز كنید. دقت داشته باشید خیلی نازك نشود. (حدود 4 میلی‌متر)

6- حلوای آماده شده را روی سطح خرما بریزید و با پشت قاشق آن را پهن كنید. دوباره لایه دوم نایلون را روی آن قرار دهید و با وردنه آن را یكدست پهن كنید.

7- به وسیله همان نایلون آن را رول كرده و حدود 4ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از آن، به اندازه دلخواه برش بزنید و با پودرپسته و نارگیل تزئین كنید.



دسر رنگین کمان

 

 

مواد لازم:

ژله در رنگهای مختلف

بستنی وانیلی


طرزتهیه:

هر بسته ژله رو با 1 پيمانه آب جوش مخلوط می کنیم و تقریبا نصف مایه رو داخل قالب که از قبل مقداری آب داخلش گردانیده ایم می ریزیم و داخل فریز می گذاریم  بقیه مایه رو با 1 پیمانه بستنی وانیلی شل شده مخلوط می کنیم و به قالب اضافه می کنیم البته زمانیکه ژله قبلی کمی خودشو گرفته باشد. بقیه رنگها را هم به همین ترتیب درست می کنیم. من از 4 رنگ ژله استفاده کردم.