حدیث هفته
امام صادق (ع)
برای هر چیز زینتی است وزینت سفره سبزیجات است

امام صادق (ع)
برای هر چیز زینتی است وزینت سفره سبزیجات است

1. ضد کم خونی
2. محرک کبد وکیسه صفرا
3. تقویت کننده دستگاه تنفسی
4. اکسپکتورانت گیاهی
5. اشتها آور
6. هضم کننده
7. آرامبخش
8. نیرو بخش
9. موثر در درمان بیماریهای دهان
10. روشن کننده رنگ چهره
پیتزا پرطرفدارترین غذا بین خوش خوراکها،مخصوصا بچه ها میباشد.همان خمیر گردی که با پنیر ومخلفات پوشیده شده وموقع خوردن لقمه هایش کش می آید نام پیتزا با اینکه با نام ایتالیا گره خورده است.اما این غذای پرطرفدار راه درازی پیموده است تا به یک غذای جهانی تبدیل شود.سربازان داریوش بزرگ(486-521پیش از میلاد)نوعی نان پهن را روی سپرهای خود می پختند وروی نان را با با پنیر وخرما می پوشاندند .یونانی ها پختن چنین نان هایی را از ایرانیان آموختند. این نان از یونان به روم رفتودر جنوب ایتالیا معمول شد.....
مواد لازم برای تهیه یک پیتزای خانگی وخوشمزه
مواد خمیر پیتزا
شیر 1لیوان
روغن مایع نصف لیوان
پودر خمیر ترش یک قاشق مربا خوری سر پر
آرد به مقداری که خمیر بدست نچسبد
نمک یک قاشق چایخوری
مواد میانی پیتزا:
پیاز 1عدد متوسط
گوشت چرخکرده 300 گرم
ژامبون یا کالباس 200گرم
قارچ 200 گرم
فلفل دلمه ای خرد شده 2عدد
آویشن یک قاشق چایخوری
پنیر پیتزا 300گرم
سس گوجه به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای پخت پیتزای خوشمزه نیاز به یک خمیر نرم دارید.که زمان پخت در فر خشک نشود .اولین کاری که باید بکنید شیر را داغ کرده در ظرف مناسبی ریخته روغن مایع را اضافه میکنیم.در ظرف دیگری ارد و خمیر مایه و نمک را باهم مخلوط کنید ،شیر و روغن مایع را که با هم مخلوط کردید کمی صبر کنید تا ولرم شود و بعد ارد را به شیر و روغن مایع اضافه کنید،آرد را کم کم افزوده تا خمیر نرمی بدست آید و خمیر به دست نچسبد خمیر را 15 دقیقه ورز میدهیم بعد با یک نایلون و دستمال پوشانده در جای گرمی 2ساعت استراحت دهید بحدی که حجم خمیر 2برابر شود.
مواد میانی پیتزا را به 2صورت میتوانید اماده کنید : اگر دوست داشته باشید بصورت خام که ارزش غذایی بالایی هم دارد یا بصورت سرخ کرده.
قالب پیتزا (اگر قالب نداشته باشید می توانید در ماهیتابه پخت خمیر را انجام دهید)را چرب و آرد پاشی کنید و خمیر را به قطر 1سانت داخل قالب پهن کنید برای اینکه خمیر خوشمزه و نرم شود روی خمیر کمی سس گوجه مالیده و پنیر پیتزا بریزید بعد مواد میانی پیتزا را روی خمیر بریزید اول پیاز بعد سوسیس یا کوکتل خرد شده دوباره کمی پنیر بریزید بعد فلفل دلمه ای خرد شده 2باره کمی پنیر به ترتیب بعد کالباس و در آخر قارچ خرد شده را ریخته و روی مواد را با پنیر میپوشانید و فر را 15 دقیقه قبل با دمای 175 درجه روشن کنید و پیتزای آماده شده را بمدت 35 دقیقه در فر گرم قرار دهید.

سمینار آموزشی اصول تغذیه سالم
با حضور کارشناس ارشد تغذیه آقای جعفری
وکارشناس آشپزی خانم روح نواز
زمان ۲۱/۸/۹۲
مکان:شهرک نیستان مرکز متلداری وگردشگری سازمان فنی وحرفه ای استان اردبیل
شماره تماس:۷۷۳۰۵۲۴

برای کنترل و درمان چربی خون بالا، در برخی موارد، نیاز به دارو درمانی است ، ولی با این حال در هر زمان در کنار مصرف دارو یا حتی برای پیشگیری از بیماری توجه به 2 رکن مهم است : بهبود الگوی غذایی و اصلاح شیوه زندگی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
1- انرژی دریافتی را کنترل کنید و مصرف فیبر را افزایش دهید.
انرژی دریافتی روزانه را به جهت پیشگیری یا درمان اضافه وزن و چاقی کنترل نمایید.
به جای نان سفید از انواع نان تهیه شده با غلات کامل و سبوس دار (نان سنگک،نان گندم، نان جو و ...) استفاده نمایید.
از انواع سبزی تازه و میوه های تازه هرروز استفاده کنید.
3- 4 بار در هفته از غذاهای حاوی حبوبات مثل خوراک حبوبات، آش ، آبگوشت و پلوی مخلوط با حبوبات و ... استفاده کنید.
1- دریافت چربی های اشباع ،چربی های ترانس و کلسترول را کاهش دهید.
از انواع کم چرب شیر، ماست و پنیر استفاده کنید.
مصرف خامه ، سرشیر ، کره ، روغن حیوانی و دنبه را محدود کنید.
از روغن گیاهی و حیوانی جامد، مارگارین و محصولات غذایی حاوی این نوع چربی ها مثل بیسکویت، کیک، شیرینی، چیپس و پفک و ... کمتر استفاده کنید.
تمام چربی گوشت،پوست و چربی مرغ را قبل از پخت کاملا جدا کنید و آن ها به روش هایی مثل آبپز، بخارپز یا کبابی بپزید.
به جای گوشت قرمز ار گوشت سفید مثل مرغ ، ماهی ، سویا و حبوبات استفاده نمایید.
مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده، غذاهای رستورانی و fast food ها را جدا محدود نمایید.
غذاهایی مثل کله پاچه ، سیرابی و شیردان، مغز و زبان، دل و قلوه، را کمتر مصرف کنید.
برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی و برای پخت و پز و مصارف دیگر از روغن های گیاهی مایع مثل آفتابگردان ،کانولا ،زیتون و ... استفاده نمایید.
هر روز 2 تا 3 عدد گردو مصرف نمایید.
2- مصرف قند،شکر و محصولات قنادی را کاهش دهید.
• به جای قند و شکر از مقدار کمی خشکبار (کشمش، توت خشک، خرما خشک و ...) در روز استفاده کنید.
• مصرف انواع شیرینی، کیک، بیسکویت، کلوچه، آبنبات، شکلات، نوشابه ،شربت و سایر فرآورده های حاوی شکر را تا حد امکان محدود کنید.
تهیه وتنظیم: حسن جعفری
کارشناس ارشد تغذیه ورژیم درمانی

گل ذرت ۵پیمانه
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
شکر دو سوم پیمانه
دوشاب یک چهارم ژیمانه
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری