کباب چینی

 

 

 

سینه مرغ

1عدد

سویاسس

3ق س

عسل

1ق چ

ادویه کاری

1ق م

زنجبیل

1ق م

سیر رنده شده

1 ق م

چیپس خرد شده

2 پ

تخم مرغ

3عدد

روغن برای سرخ کردن

به مقدار لازم

سیخ چوبی

10 عدد

طرز تهيه

 

سینه مرغ را به قطعات 3در4سانتی خردکرده، با سویاسس،عسل،ادویه کاری،زنجبیل و سیر رنده شده به مدت 3 ساعت مزه دار می کنیم.در یک ظرف چیپس خرد شده را می ریزیم.ودر ظرفی دیگری تخم مرغ ها را شکسته با چنگال باز می کنیم.مرغ ها را بعد از مزه دارشدن به سیخ چوبی  زده.ابتدا درتخم مرغ ها، بعد درچیپس غلطانده.با حرارت ملایم سرخ می کنیم.

غذاهایی که احساسات ما را کنترل می کنند

 

 

آیا می دانستید با انتخاب دقیق نوع غذایی که می خورید ،می توانید حالات روحی وحالات نا خوشایند را در یک چشم به هم زدن از خود دور کنید برای اگاهی از نوع غذایی که متناسب با حالات روحی متفاوت شما باشد این مطلب را بخوانید :

اندوه

اگر احساس می کنید که نیازمند تقویت حس شادی در وجودتان هستید ،بهتر است ماهی روغنی بخورید تا علاوه بر بهبودسلامت مغزتان ،غم وانده را از خود دور نمایید وحس شادی در وجودتان ایجاد شود .ماهی روغنی نه تنها غنی از اسیدهای چرب آمگا 3است بلکه می تواند افسردگی ،احساسات منفی ونوسانات روحی را به طور کامل از میان ببرد .

برای کمک به تنظیم حالات روحی وایجاد حس تعادل نیز خوردن ماهی آزاد وماهی تن به دلیل داشتن ویتامین ب 12سودمند وکارساز است .

ترس

برخی از افراد از ترس بیمار گونه ای رنج می برند که ممکن است از نوع معمول مانند ترس از ارتفاع باشد

براساس یافته های محققان ،می توان با رعایت رژیم غذایی صحیح بسیاری از این نوع ترسها را برطرف ویا کاهش داد .پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که کمبد اسیدفولیک می تواند علت بسیاری از ترسهای بی اساس وغیرمنطقی واضطراب ها باشد بنابراین با افزایش مصرف اسید فولیک از طرق خوردن آووکادو وهمچنین امگا 3که تقویت کننده حالات روحی مثبت است می توان از این گونه ترسها جلوگیری کرد .

عصبانیت

دفعه بعدی که احساس کردید خشم به سراغتان آمده است ،میوه های مغزدار (گردو ،بادام فندق وپسته )ودانه های روغنی مصرف کنید تا بلا فاصله آرامش به وجودتان باز گردد.بررسیهی نشان داده است که کمبود امگا 3می تواند بروز رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان وبزرگسالان را افزایش دهد برای بالا بردن میزان این مواد مغذی در بدنتان ،گردو ودانه کتان بخورید چرا که غنی از روی واسیدهای چرب امگا3 هستند .

کمرویی

همه ما هر چند وقت یک بار نیازمند تقویت اعتماد به نفس هستیم و خوشبختانه می توان با مصرف برخی مواد غذایی خاص،جلوی خجالت و کمرویی را گرفت واعتماد به نفس را تقویت نمود . محققان دانشگاه مک گیل دریافته اند که غذاهای حاوی تریپتوفان (یک نوع اسید آمینه ضروری ) حس اعتماد به نفس را به نحو قابل ملاحظه ای بهبود می بخشد . گوشت (به ویژه جوجه )ماهی از نوع تن وماهی آزاد وسبزیجات منابع غنی تریپتوفان هستند .

دل شکستگی

بسیاری از که وبه هر دلیلی دچار دل شکستگی می شوند،ناخود آگاه به سمت شکلات می روند این عادت بسیار خوب ومفید است چراکه شکلات دارای انواعی از مواد شیمیایی است که با غم واندوه ناشی از دل شکستگی ب نحو شگفت انگیزی مقابله می کند .این مواد میزان منیزیم بدن وماده {فنیل اتیلامین }را که تقویت کننده حالات روحی است ،تنظیم می کند بنابراین هر وقت دلتان شکست ،شکلات سیاه بخورید .

اضطراب

اگر یک قرار مهم دارید یا می خواهید سخنرانی کنید ،بهتر است به جای قهوه صبحانه که بیشتر شما را عصبانی می کند ،یک فنجان چای گیاهی بنوسید که حقیقتا شما را آرام می کند ،آثار آرام بخشی بابونه به حدی زیاداست که که می تواند در یک چشم به هم زدن علایم خفیف تا متوسط اختلال را رفع کند .

بنابراین حتما یک فنجان چای بابونه برای رفع نگرانی ودلهره های خود بنوشید .

استرس

اگر پس از یک روزسخت کاری احساس می کنید از پا در آمده اید ویا نمی توانید خستگی ذهنی ناشی از فشار کار رااز بین ببرید ، بهترین کاراین است که مقداری قره قاط برای مقابله با این استرس شدید بخورید .

این ماده غذایی غنی از ویتامین سی است که به بدن شما در کنار آمدن با سطح بالای استرس کمک می کند .

این ابرمیوه همچنین مملوءاز انتی اکسیدانهایی است که بدن شما را در برابرآثار مضر استرس محافظت می کند.

گیجی وسردر گمی

اگر احساس گیجی ،از بین رفتن تمرکز وفراموشی می کنید با نوشیدن یک فنجان چای سبز به مغزتان یک تقویت کننده قوی تزریق کنید . از آنجایی که 80%مغز از آبتشکیل شده است ؛نوشیدن هر نوع مایع ای انرا را در اصطلاح آب پوش (هیدراته )نگه می دارد وموجب می شود در بهترین سطح وظایف خود را انجام دهد .

چای سبز همچنین از طریق تنظیم سطح قند خون به حفظ هوشیاری ومحافظت از مغز کمک می کند وخطر اختلال مشاعر وفراموشی را به میزان قابل توجه ای کاهش می دهد .

رخوت وبی حالی

اگر از کمبود خواب رنج می برید ویا به طور کلی احساس بی حالی وخواب آلودگی دارید ،نوشیدن آب چغندر انرژی از دست رفته شما را کاملاٌ بازیابی می کند . چغندر غنی از قند وبسیاری از مواد مغذی مانند منیزیم وویتامین سی است .همچنین محققان دریافتند نوشیدن آب چغندر به افراد این توان را می دهد تا 16%فعالیت بدنی بیشتری داشته باشند .

محبت

برای افزایش حس عشق و محبت در وجودتان بهتر است در وجودتان غذاهای غنی از روی مانند صدف دریایی ومیگو ویا دانه کاج وکدوحلوایی مصرف کنید.

مکانیسم ثاثیر گذاری غذاها بر احساسات

شاید بپرسید که چگونه غذاها می توانند در تغییر حالات روحی ما موثر باشند .واقعیت این است که آن چه می خورید ،روی ساختار شیمیایی مغرتان ودر نتیجه حالات روحی شما تاثیر می گذارد غذاها در واقع روی پیام رسانهای مغز یا ناقلان عصبی تاثیر می گذارد .

این پیام رسانها بین سلول های عصبی ارتباط برقرار وحالات روحی ،اشتها،افکار ورفتارها را کنترل می کنند . آنها حس شادی ،هوشیاری وآرامش ایجاد می کنند به عنوان مثال سراتونین مسئول آرامش وایجاد سلامت عمومی در بدن است که در نتیجه مصرف کربوهیدرات های ساده ونشاسته دار تولید می شوند .

دوپامین نیز یکی از عوامل ترشح آن خوردن قهوه است البته خوردن بیش از حد قهوه نیز می تواند با افزایش تولید دوپامین اضطراب وبی قراری در وجود شما ایجاد کند .نور ادرنالین نیز افزایش دهنده انرژی ،بهبود عملکرد واحساسات است .

پنج اشتباه رایج در نگه داری مواد غذایی

 

تخم‌مرغ
پوست تخم‌مرغ دارای منافذ بسیار است. به همین دلیل وقتی تخم‌مرغ‌ها را خارج از کارتن اصلی نگهداری می‌کنید، رطوبت آن از طریق منافذ بسیار زود تبخیر می‌شود که باعث می‌شود تخم‌مرغ تازگی خود را از دست بدهد. برای جلوگیری از این وضعیت، تخم‌مرغ‌ها را در جعبه کاغذی و اصلی آن و در محلی خنک نگهداری کنید.

پنیر
پنیر‌های مرغوب و فرآوری نشده احتیاج به هوای تازه دارند. در واقع باید هوای باز اطراف آن در جریان باشد. بسته‌بندی‌های پلاستیکی مانع از این جریان می‌شوند در نتیجه یک لایه چربی و گاهی کپک روی پنیر به وجود می‌آید. برای پیشگیری از این وضعیت، پنیر را در کاغذ نازک و مومی‌ بپیچید، و آن را در درون کیسه پلاستیکی بگذارید. در کیسه را نبندید. پنیر را در یخچال نگهداری کنید.

شیر
خانم‌هایی که خانه‌دار هستند و سروکارشان با یخچال زیاد است، مدام در یخچال را باز و بسته می‌کنند. وقتی در باز می‌شود هوای گرم به شیر می‌خورد، دوباره که بسته می‌شود هوای سرد آن را احاطه می‌کند. این گرم و سرد شدن به رشد باکتری‌ها کمک می‌کند و باعث می‌شود شیر زودتر فاسد شود. برای اینکه این اتفاق نیفتد، شیر را در دمای مناسب در عقب‌ترین قسمت یخچال نگهداری کنید.

باقی‌مانده غذاها
باقی‌مانده غذاها باید به سرعت سرد شوند. اگر بخواهید حجم زیادی از غذا را یکجا نگهداری کنید، ممکن است داخل غذا سریعا سرد نشود. در نتیجه باکتری‌هایی در داخل غذا تكثیر می‌شود. برای حل این مشکل، غذا را در داخل چند ظرف با عمق کم نگهداری کنید تا غذا زودتر سرد شود.

سیب و کاهو
اگر قصد نگهداری سالادی را دارید که حاوی کاهو و سیب است، به هیچ عنوان این دو را با هم نگهداری نکنید. سیب باعث فساد کاهو می‌شود. میوه‌ها و سبزیجات را در کشوهایی جداگانه در یخچال نگهداری کنید.

شکلات ولاغری

 

نتایج یک آزمایش جدید نشان داده است افرادی که به طور معمول عادت به خوردن شکلات دارند، اغلب لاغرتر هستند.
به گزارش ایسنا ؛ پروفسور بیتریک گولومب، استاد دانشگاه کالیفرنیا در سان دی گو در آزمایشات جدید خود به نتایج متفاوتی درباره تاثیر مصرف شکلات روی وزن دست یافته است. در حالی که بسیاری از مردم تصور می‌کنند مصرف مداوم شکلات باعث چاقی می‌شود اما در این مطالعه معلوم شد بزرگسالانی که به شکلات خوری عادت دارند، اغلب لاغرتر از افرادی هستند که تمایلی به مصرف این خوردنی خوشمزه ندارند.
در این مطالعه آمده است، خواص متابولیکی مصرف دائم و متعادل شکلات منجر به کاهش ذخایر چربی و سوختن کالری بیشتر در بدن می‌شود.
این یافته حاصل مطالعه روی رژیم غذایی و سایر اطلاعات پزشکی از جمله قد و وزن در یک هزار زن و مرد بالغ است. پروفسور گولومب و دستیارانش در این بررسی‌ها دریافتند بزرگسالانی که بیشتر روزهای هفته شکلات می‌خورند به طور معمول شاخص توده بدنی کمتری دارند و درواقع لاغرتر هستند.

ته چین بال مرغ

 

مواد لازم:

بال مرغ                      2 یا 3عدد برای هر نفر

برنج آبکش شده             به مقدار لازم

نمک+فلفل                    به ذائقه

زعفرون دمکرده                ۱قاشق غذاخوری

کره                                 مقداری

روغن مایع                          ۲تا۳قاشق غذاخوری

آبلیمو                                ۲قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

.بالها رو با زعفرون دمکرده+پیاز خلال شده+فلفل مخلوط میکنیم بعد در یخچال قرار میدیم تا ۱شب بمونهبعد از یک شب ازیخچال درمیاریم آبلیمو+نمک رو بهش اضافه میکنیم و دوباره به مدت ۱ساعت اجازه میدیم بالها در این مخلوط بمونه تا خوب مزه دار بشه بالها رو با زعفرون دمکرده+پیاز خلال شده+فلفل مخلوط میکنیم بعد در یخچال قرار میدیم تا ۱شب بمونه کف قابلمه موردنظرمونو مقداری روغن مایع میریزیم بعد میذاریم روی حرارت تا گرم بشه حالا بالها رو کف قابلمه میچینیم(میتونیم کنار هم بچینیم و یا اینکه با کمی فاصله اینکارو انجام بدیم مقداری از برنج ابکش شده رو با زعفرون دمکرده مخلوط میکنیم حالا برنج زعفرونی رو روی بالها میریزیم و کمی با قاشق فشار میدیم تا منسجم بشهمابقی برنج رو میریزیم و بعد چند تکه کره روی برنج قرار میدیم حالا در قابلمه رو میذاریم و روی حرارت متوسط قرار میدیم تا بخار کنه بعد حرارت رو کم میکنیم تا بالها خوب بپزه و طلایی بشه و برنجمون هم دم بکشه حدود یک تا یکساعت و نیم زمان میبره

 

نکته های خانه داری:

زمانی که میخواهید مرغ را مزه دار کنید از قبل آبلیمو نزنید آبلیمو در زمان طولانی بافت گوشت را سفت میکند

زمان پختن برنج به آب برنج کمی روغن مایع اضافه کنید تا برنج به هم نچسبد

برای خوشمزه شدن گوشت سفید(مرغ وماهی )را با آبلیمو ،روغن زیتون،زعفران ،نمک وفلفل مزه دار کنید

برنج را با آب ولرم خیس کنید

زمان خیس کردن برنج به ازای هر یک کیلو برنج یک سوم پیمانه نمک اضافه کنید

برای روشن شدن رنگ برنج به آب آن سرکه یا آبلیمو اضافه کنید

مربای گل محمدی

 

برگ گل محمدی تازه، پاک شده                   500 گرم

شکر                                                 5/1 کیلو گرم

آب برای شربت                                     3 پیمانه

جوهر لیمو                                           نصف قاشق مرباخوری

 

 

طرز تهیه:

قسمت بالا و خوش رنگ گل محمدی را قیچی کرده با آب سرد بشوید و داخل صافی بریزید تا آب آن گرفته شود.شکر و آب را مخلوط کرده، به مدت 20 دقیقه صبر کنید و گاهی هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود.سپس روی حرارت متوسط بگذارید تا 2 یا 3 جوش بزند. و شربت به حالت نیمه قوام در آید. جوهر لیمو را در1 قاشق سو پخوری آب حل کرده و به شربت اضافه کرده بلافاصله گل محمدی را اضافه کرده حرارت را ملایم کنید. گل ها را با قاشق فشار دهید تا در شربت فرو رود و بگذارید به مدت 8 دقیقه بجوشد تا شربت قوام آید.

نکات ریز مربا:

1- میوه ای که برای مربا استفاده می شود بایداز بهترین نوع و بدون لک و کرم زدگی باشد.

2- شکری که برای پخت مربا استفاده می شود باید از نوع سفید با دانه های ریز باشد.تا رنگ آن تاثیری روی رنگ میوه نگذارد و سریع در آب حل شود.

3- در صورت در دسترس نبودن شکر سفید بهتر است از قند استفاده کنید.

4- ابتدا آب و شکر رابا هم مخلوط کرده بعد روی حرارت قرار دهید.

5- پس از گذاشتن آب روی حرارت و حل شدن شکر دیگر به هیچ عنوان شکر را هم نزنید.

6- قابلمه که برای پخت مربا استفاده می شود بهتر است لعابی یا تفلون باشد.

7- قابلمه های آلمینیومی برای پخت مربا  خوب نیستند ورنگ مربارا خراب می کنند.

8- هنگام پخت مربا در قابلمه را نبندید.

9- در مرباهایی که کف می کنند بهتر است این کف را اواخر طبخ بگیرید یا 1 قاشق سوپخوری کره به مربا اضافه کنید تا کف مربا از بین برود.

10- انواع اسانس و وانیل را پس از اینکه مربا را از روی حرارت بر داشتید اضافه کنید تا عطر آن محفوظ بماند.

 

  

میوه ارایی ناب

دسر ساده با ژله

میوه آرایی

 

 

 

چای یخی

 

این نوشیدنی خنک،شگفت آور نه تنها تشنگی را فرو مینشاند،بلکه همچنین حاوی مقدار یکسانی از آنتی اکسیدان ها وسایر مواد مغذی همانند نوشیدنی های گرم میباشد

مواد لازم:

چای کیسه ای                                                 4عدد

آب جوش                                                     500میلی لیتر(2پیمانه)

لیمو(نصف شدهونازک برش خورده)                 1عدد

لیموناد رژیمی یا بدون شکر                            5پیمانه

تکه های یخ                                                  برای سرو

طرز تهیه:

کیسه های چای را در ظرف مناسبی قرار داده وروی آنهاآب جوش بریزید.کیسه های چای را به مدت دودقیقه در آب جوش  استراحت بدهید.سپس آنها را کمی تکان دهید کیسه های چای را از ظرف در آورده ومایع را به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شود.سپس به مدت 2ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود.چای را در پارچ بزرگی ریخته وبه آن برش های لیمو ترش ولیمونادوتکه های یخ را اضافه نموده وبه خوبی مخلوط نمایید سپس چای یخی را در لیوان ریخته وسرو نمایید

 

اشترودل گل

   

 

 

خمیر فیلو

500 گرم

ژامبون خرد شده

250 گرم

قارچ

100 گرم

فلفل دلمه ای

2 عدد

سویاسس

1 ق س

سیر

2 حبه

جعفری خرد شده

1 ق س

روغن مایع

2 ق س

کره

1 ق س

پنیر پیتزا

100 گرم

خمیر فیلو:

 

آرد

 375 گرم

شیر

125 گرم

تخم مرغ

2 عدد کوچک

روغن مایع

20 گرم

نمک

 مقداری

پودر نشاسته

مقداری

 

خمیر:

شیر و تخم مرغ و روغن و نمک را با هم مخلوط کنید.آرد را بتدریج اضافه کنید تا خمیر نسبتا سفتی بدست آید.4 دقیقه ورز داده بعد می گذاریم در جای گرم 15دقیقه استراحت کند.

مواد میانی:

فلفل دلمه ای را با روغن مایع و کره تفت می دهیم.بعد ازنرم شدن فلفل دلمه ای،قارچ خرد شده را اضافه می کنیم.بعد در آخر ژامبون خرد شدهرا با مواد تفت می دهیم.و سیرو جعفری و سویاسس را هم در آخربه مواد اضافه می کنیم.

خمیر فیلو را با نشاسته نازک باز کرده و در قالب تک نفره چیده و از مواد میانی داخل آن ریخته،روی آن را با پنیرپیتزا می پوشانیم و به مدت 35 دقیقه در فر با دمای 175درجه می پزیم.

 

 

 

 

 

عکس هایی از میوه های عجیب که تا حالا نخوردین

 

اگر به آسیای جنوب شرقی سفر نکرده باشید،احتمالاً‌ این میوه ها را تا به حال ندیده اید!

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

کارامبولا، میوه ستاره‌ای (Carambola)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

پی‌تایا، میوه اژدها (Pitaya)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

دوریان، میوه بدبو! (Durian)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

یانگ‌می، توت فرنگی چینی (Yangmei)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

رمبوتان (Rambutan)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

جک فروت(Jackfruit)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

نونی (Noni)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

لیچی (Lychee)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

منگوستین (Mangosteen)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

کامکوات (Kumquat)

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

عکس میوه | میوه | میوه های آسیایی | میوه های خارجی | میوه هایی که نخوردیم | میوه هایی که نخوردم | میوه های سوئدی | میوه های آسیای شرقی | میوه های جدید | میوه های عجیب| میوه های جنگلی | میوه های زیبا و دیدنی | میوه های خوشگل و زیبا |

سایت ایرانیان

http://iranian1381.blogfa.com/

 

سایت ایرانیان 

کاملترین وجامع ترین وبلاگ معرفی جاذبه های گردشگری و صنایع دستی و آداب و رسوم و ویژگیهای خاص شهرهای مختلف میهن عزیزمان ایران و ارتباط هموطنان با یکدیگر

 

 

(۲۰ فوت کوزه گری آشپزهای حرفه ای)

 

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


برای آنکه آشپز خوبی باشید، نیازی نیست سال ها در آشپزخانه بهترین رستوران ها کار کنید یا زیرنظر یک سرآشپز حرفه ای تعلیم دیده باشید. آشپزی خوب اسراری دارد که مهم ترین آن دانستن اصول صحیح آشپزی است ... سرآشپزهای معروف این نکته ها را رعایت می کنند و به همین دلیل آشپزی آنها همیشه مثال زدنی است.

1. اگر کاهو تلخ است، می توانید آن را چند دقیقه ای (حدودا ۱۵ دقیقه) داخل محلول آب سرد و نمک قرار دهید.

2. میوه های قرمزرنگ را قبل از شستن حتما چند ساعت در یخچال قرار دهید تا زمان بیشتری سالم بمانند و لهیده نشوند.

3. همیشه سیب را داخل نایلون پلاستیکی درباز در یخچال قرار دهید. سیب، گازی از خود متصاعد می کند که به بهتر رسیدن سایر میوه ها و سبزی ها کمک خواهد کرد، بنابراین اگر میوه نرسیده ای دارید، از سیب برای رسیدن سریع تر آن استفاده کنید.

4. هنگام سرخ کردن موادغذایی، حرارت را از ۱۸۰ درجه سانتی گراد بالاتر نبرید. بعد از هر بار سرخ کردن، روغن درون ظرف را خالی و با دستمال آن را پاک کنید و دوباره روغن بریزید و موادغذایی را سرخ کنید اما بعد از ۸ بار حتما ظرف را بشویید. موادغذایی سرخ شده را در اتمام کار روی حوله کاغذی بگذارید تا روغنشان خوب گرفته شود.

5.برای خوش طعم شدن ماهی سرخ شده، چند دقیقه ای آن را در شیر نمک زده یا خامه تازه یا سیب زمینی رنده شده بخوابانید. برای گرفتن بوی ماهی نیز می توانید به روغن، قبل از قرار دادن آن روی حرارت، آبلیمو اضافه کنید.

6. هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو بریزید تا هم ظرف سفید بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.

7. برای جلوگیری از وا رفتن کوفته گوشت و برنج، در آب قدری آرد بریزید و حرارت را بالا ببرید.

8. اگر به غذا بیش از حد فلفل زده اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت، آب یک عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید.

9. برای گرفتن بوی پیاز قبل از خرد کردن آن در غذا، اجازه دهید ۵ دقیقه در آبجوش قل بزند. حتی می توانید پیاز را برش بزنید و چند ساعتی در آب، روغن یا آبلیمو قرار دهید.

10. برای گرفتن بوی کلم در غذا می توانید از تکه ای نان خشک یا یک قاشق سوپخوری آرد استفاده کنید.

11. برای نگهداری سبزی ها بعد از شستشو، آنها را در حوله کاغذی بگذارید و بعد از گذاشتن در یک کیسه پلاستیکی، در یخچال قرار دهید.

12. اگر می خواهید رنگ و بوی ادویه های قرمزرنگ حفظ شود، آنها را در یخچال نگهداری کنید.

13.اگر گوجه فرنگی ای خریده اید که هنوز کاملا قرمز و رسیده نیست، چند روزی آن را در آفتاب یا محیط گرم بگذارید و بعد به یخچال منتقل کنید.

14. برای شستن قارچ هرگز آن را در آب خیس نکنید بلکه با کمک یک برس نرم قارچ را تمیز و با دستمالی مرطوب پاک کنید و بعد با آب (در حد یک آبکشی ساده) بشویید.

15. برای اینکه برنج سفید شود، می توانید چند قاشق غذاخوری ماست داخل ظرف برنج در حال جوش بریزید.

16. اگر برنج بیش از حد جوش خورد، ۳ ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا وا نرود.

17. اگر می خواهید سیب زمینی هنگام پختن ترک نخورد، قبل از پختن کمی کره یا روغن روی آن بمالید.

18. برای ترد شدن کلم قرمز، مقداری آب داخل ظرف بریزید و روی اجاق بگذارید و ۲ قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلم ها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از مدت کمی آنها را آبکش کنید. اگر کلم خردشده را در ظرف فلزی بریزید و چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید هم بسیار ترد خواهد شد.

19.برای سرخ شدن سریع تر پیازها، نصف قاشق چایخوری نمک به روغن درون تابه اضافه کنید. با این کار پیازها سریع تر سرخ می شوند و طعم بهتری پیدا خواهندکرد.

20. به جای شکستن تخم مرغ با لبه ظرف، از سطحی صاف استفاده کنید. به این ترتیب هرگز پوسته تخم مرغ وارد غذا نمی شود.

ماهی بخارپز با طعم سبزیجات

 

 

ماهی درسته

1 عدد

روغن زیتون

1 ق غ

پودر سیر

   ق چ

کدو سبز حلقه  حلقه شده

1 پ

قارچ ورقه شده

1 پ

گوجه فرنگی خرد شده

1 پ

پیاز خرد شده

1 پ

جعفری تازه خرد شده

1 پ

لیمو ترش و گوجه

بری تزئین

طرز تهيه

ماهی را پس از پاک کردن و شستن با برس به روغن زیتون آغشته کنید و نمک و پودر سیر بزنید فویل را چرب کرده نصف پیاز و کدو و قارچ ،گوجه و جعفری را روی  فویل  بریزید.ماهی را که به روغن زیتون ،نمک ،پودر سیر آغشته کردید روی سبزیجات  قرار دهید بعد نصف سبزیجات باقیمانده را روی ماهی بریزید. فویل را بسته در طبقه وسط فر که با دمای 175 درجه روشن شده به مدت نیم ساعت قرار دهید.ماهی پخته و سبزیجات آب می اندازد بعد نیم ساعت فویل را باز کرده 15 دقیقه نیز ماهی به صورت باز در فر بپزد تا آب سبزیجات جذب ماهی شود.بعد با لیمو ترش و گوجه تزئین و سرو شود.