ترشی کلم قرمز،ترشي گشنيز،ترشي گشنيز

ترشی کلم قرمز
کلم برگ قرمز متوسط1 عدد
آب 1 ليوان
سركه 1 ليوان
شكر 1 قاشق سوپخوري
نمك 1 قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
كلم را از وسط به چهارقسمت تقسيم كرده بصورت نوارهاي دو سانتي متري برش دهيد، بعد توي قابلمه با آب بپزيد تا نرم شود بعد آبكش كرده ايندفعه با سركه و نمك و شكر بپزيد. بعد ازاينكه چند جوش زد خاموش كرده و بگذاريد تا سرد شود، در ظرف مناسبي ريخته در يخچال نگهداري كنيد، اين ترشي مناسب تزئين كباب و غذاهاي گوشتي مي باشد.
ترشي گشنيز
گشنيز 1 كيلو
هويچ 1 پيمانه نگيني خرد شده
گل كلم 1 عدد متوسط ريز خرد شده
فلفل دلمه اي قرمز خرد شده 2 عدد
فلفل تند كوچك 3 عدد
سركه سفيد به مقدار لازم
آب 4 پيمانه
نمك6قاشق سوپخوري
تخم گشنيز يك قاشق مربا خوري
طرز تهيه
تمام سبزيجات راشسته بعد از خشك شدن بصورت نگيني خرد مي كنيم ، 4 پيمانه آب را با نمك مخلوط كرده و مي جوشانيم بعد از سرد شدن آب نمك آن را با سركه مخلوط كرده داخل سبزيجات مي ريزيم اين ترشي تركيب رنگ زيبايي دارد و بعد از 10 روز آماده مي شود.
ترشي گشنيز
بادمجان 1 كيلو
سبزي معطر پاك شده (مرزه،تلخون، گشنيز، جعفري، نعناع) نيم كيلو
فلفل دلمه اي سبز 1 عدد
فلفل دلمه اي قرمز 1 عدد
سير رنده شده 5-6 حبه
فلفل سبز تند 4 عدد
هويج 3 عدد
گل كلم 1 عدد متوسط
سركه 1 كيلو
نعناع خشك و پونه 1 قاشق غذاخوري
زردچوبه 1 قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
سبزيجات را بعدا از شستن و خشك كردن خرد كرده ؛ بادمجان را با پوست با 1 ليوان سركه و آب مي پزيم و در صافي ميريزيم سير و بادمجان را با هم چرخ مي كنيم . كلم ، هويج،فلفل دلمه اي، فلفل تند را نيز خرد كرده و به بادمجان و سير اضافه مي كنيم. سبزي معطر ،نمك،نعناع و پونه را نيز افزوده در آخر سركه مي ريزيم. اين ترشي بعد از 15 روز آماده ميشود.
نكات ريز تهيه ترشي
1- سركه ترشي بايد خالص و بدون آب باشد.
2- براي مطمئن شدن از كيفيت سركه آن را در 10 دقيقه بجوشانيد.
3- بهترين سركه از انگور ياكشمش گرفته ميشود.
4- سركه سفيد سبزيجات ترشي را ترد مي كند.
5- سركه قرمز مناسب سير ترشي بوده ، سبزيجات ترشي را نرم مي كند.
6- سبزيجاتي كه در تهيه ترشي به كار مي روند بايد شسته و كاملاً خشك شوند.
7- ميوه هايي كه در تهيه ترشي بكار مي روند بايد در سركه پخته شوند.
8- ترشي بايد در جاي خشك وخنك نگهداري شود.
9- قاشق يا ملاقه اي كه ترشي را بر مي داريم بايد تميز و خشك و بدون چربي باشد.
10- بهتر است در ترشي از ادويه هاي معطر مثل گلپر، جوز هندي، تخم گشنيز، و ... استفاده شود.
روحنواز