انواع دانه قهوه
انواع دانه قهوه :
به طور کلی ۳ نژاد گیاه قهوه وجود داره
۱- Robusta ( روبوستا )
۲- arabica ( عربیکا )
۳-liberica
نوع سوم . چیز کمیابی هست و البته چیز خاصی هم نیست . تمامی دانه قهوه های دنیا یا روبوستا هستند
یا عربیکا که این ۲ دارای چند تفاوت هستد . قهوه عربیکا دارای طعم و بوی خوبی هست اما روبوستا
طعم و بوی جالبی نداره بجاش کافئینش خیلی زیاده . برای همین همیشه از ترکیب این دو استفاده میشه
. قهوه وقتی از درختش چیده میشه یک دانه قرمز روشن به اندازه یک آلبالو
معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها
(نمونه یک درخت عربیکا )
که دانه قهوه از داخلش خارج میشه دانه قهوه ابتدا سبز/زرد بعد این دانه ها رو نسبت
به سایزشون دسته بندی می کنند و بعد از اون اونو برشته می کنند مقدار برشته کردن
این دانه در نوع های مختلف قهوه متفاوته برای مثال قهوه اسپرسو بیشترین زمان رو
نسبت به قهوه های دیگه میبره
تشخیص نوع روبوستا از عربیکا
تشخیص این دو نوع ساده است اگر قبل از برشته شدن دانه باشه مثل عکس زیر
معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها
دانه های روبوستا گرد تر از عربیکا هستند .
دانه های عربیکا قد بلند تری از روبوستا دارند
خط وسط دانه های روبوستا به طرف تیره میرود
خط وسط دانه های عربیکا به سفید میرود و کمی سایه رنگ آبی در آن دیده میشود
اگر این دانه ها برشته شده باشند
(در تصویر زیر نوع اسپرسو که بیشترین حد برشتگی در قهوه ها است)
معرفی و تشخیص بهترین قهوه ها
قهوه های روبوستا روشن تر هستند . می توانید یکی از آنها را بخورید . به راحتی
متوجه طعم تلخ عربیکا نسبت به روبوستا می شوید
روحنواز